EducatieLocal

Calificaţi la faza naţională

DSC_5690
Şcoala “Ştefan cel Mare” Vaslui se mândreşte cu o nouă generaţie de olimpici. Pentru acest an, gimnaziul vasluian are 11 elevi calificaţi la faza naţională la diferite olimpiade şcolare. Dintre aceştia, Matei Mocanu, elev în clasa a şasea, este calificat la două discipline. Este vorba despre Olimpiada de lingvistică şi Concursul Naţional “Terra”. El este îndrumat de profesoarele Daniela Filipescu şi Flavia Anton, la lingvistică, respectiv Cristina Gheţeu, la geografie. Elevul a mai obţinut un premiu I la etapa judeţeană a Olimpiadei de engleză.
“În spatele acestor rezultate se află o muncă titanică şi ţin să le mulţumesc dascălilor, care m-au sprijinit. La etapa naţională plec cu ideea să reprezint cât mai bine şcoala şi oraşul”, a spus Matei Mocanu.
La Olimpiada de română, Şcoala “Ştefan cel Mare” va fi reprezentată de Laura Hobincu, elevă în clasa a şaptea, având ca îndrumătoare pe profesoara Greta Ciubotaru. Dascălul mai are încă o elevă calificată la faza naţională a concursului “Ionel Teodoreanu”. Este vorba despre Ana Maria Acsinte, elevă în clasa a şaptea, care participă pentru a doua oară la acest concurs.
“Sunt familiarizată cu acest concurs. Prima oară am ajuns la faza naţională în clasa a cincea. Sper să mă descurc şi să obţin un premiu”, a spus Ana Maria Acsinte.
Tot la Concursul “Ionel Teodoreanu” participă şi Diana Hristea, elevă în clasa a VIII-a, ea fiind pregătită de profesoara Daniela Filipescu.
Elevele Amalia Boghian (clasa a şaptea) şi Alexandra Ionaşcu (clasa a opta), îndrumate de profesoara Liliana Botez, vor reprezenta şcoala şi judeţul la faza naţională a Olimpiadei de italiană.
“Îmi doresc să obţin un premiu. Vreau să mulţumesc profesoarei pentru sprijinul acordat şi sfaturile primite. E o muncă titanică în spate şi sper să mă descurc în continuare”, a declarat Amalia Boghian.
Un alt abonat la premii este Robert Trifan, care s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei de fizică. El este pregătit de profesoara Elena Bădărău. Acesta a mai obţinut menţiuni la Concursul “Profizica”, la etapa judeţeană a Olimpiadei de matematică, iar la concursul naţional “Lumina Math” a obţinut premiul III.
De asemenea, Teodora Diaconescu, de la clasa a şaptea, s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Biologie. Ea este îndrumată de profesoara Ecaterina Bucătaru. Eleva mai are o menţiune la Concursul Naţional “Lumina Math”, iar la etapa judeţeană a Olimpiadei de Lingvistică a bifat o altă menţiune.
La Concursul Naţional “Terra” va mai participa Gabriela Asăvoaie (prof.îndrumător Cristina Gheţeu), Răzvan Lungeanu (prof.îndrumător Cerasela Darie) şi Rareş Macovei (prof. îndrumător Cristina Gheţeu).
La Olimpiada de Franceză, eleva Miriam Gurguţă, de la clasa a şaptea, a obţinut premiul I la nivel de judeţ. Din păcate, ea nu va merge mai departe, eleva fiind îndrumată de profesorul Sorin Popoiu.
La lingvistică, elevii Cosmin Grigoriu şi Octavian Florescu au obţinut premiul II. Aceştia sunt pregătiţi de profesoarele Daniela Filipescu, Flavia Anton, Daniela Oatu şi Mirela Obreja.
“Rezultatele de la olimpiadă reprezintă o împlinire a eforturilor colegilor mei, a conducerii şcolii, a acestor elevi minunaţi, care ne reprezintă an de an în competiţiile şcolare. Este o încununare a eforturilor conjugate a tuturor cadrelor didactice de la această şcoală. Avem foarte mulţi elevi cu rezultate bune, dar care s-au oprit la faza judeţeană. Merită toate felicitările, mai ales că ne mândrim cu rezultatele lor”, a declarat Sorin Popoiu, directorul Şcolii “Ştefan cel Mare”.
La Olimpiada de Engleză, faza judeţeană, elevii Sara Apostol, Andrei Păcurariu, Matei Mocanu şi Andrei Iordan au obţinut premiul I. Ei sunt pregătiţi de profesoara Anca Borteş.
De asemenea, Miriam Gurguţă şi Alexandru Aliciuc au obţinut premiul II la aceeaşi olimpiadă.
La italiană, Delia Iordachi a obţinut premiul I, însă nu s-a calificat la faza naţională.
Merită evidenţiate echipele de handbal fete şi baschet băieţi, care au concurat la faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor. Fetele, pregătite de profesoara Luminiţa Vîrlan, au obţinut locul 4 la zonă, iar băieţii, antrenaţi de profesoara Mihaela Lefter, s-au întors cu o menţiune de la zonă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button