ActualitateLocal

Şcoala europeană la Bălteni


Copiii din satul Bălteni beneficiază de o şcoală modernă. Autorităţile locale au reuşit să dea în folosinţă noua clădire, investiţie care nu mai sperau că o vor da în folosinţă.
„Este o investiţie binevenită în comunitate, datorită faptului că ştiţi în ce condiţii se învăţa la Bălteni. Ne bucurăm foarte mult pentru această zi. Am aşteptat-o de ceva vreme. Chiar nu mai speram că se va realiza. Cu ajutorul celor din conducerea CJ, ne aflăm astăzi la momentul recepţiei finale. Este prima zi a copiilor în această şcoală. Ne-a fi dorit ca ei să intre în clădire pe 15 septembrie, dar n-a fost posibil. Acum ne bucură că şcoala beneficiază de condiţii de nivel european. Din această comună au plecat copii buni, care au vrut să înveţe şi sunt convins că şi cei actuali vor să ajungă oameni mari în societate”, a spus Relu Braşoveanu, primarul comunei Bălteni.
La momentul inaugural a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, care a promis că va încerca să modernizeze şi infrastructura din comuna Bălteni, astfel încât zona să devină atractivă şi economic: „Această investiţie face parte dintr-un proces mai amplu de modernizare a mediul rural. Dacă ne amintim cum arăta pe aici, astăzi vedem de ce condiţii beneficiază cadrele didactice şi copiii de la această şcoală. Pas cu pas s-a reuşit să se reabiliteze această şcoală. Sperăm să găsim sursele financiare necesare, pentru a realiza o cale rutieră modernă, care să conducă la dezvoltarea economică a zonei”.
Noua şcoală de la Bălteni este prevăzută cu patru săli de clasă, grupuri sanitare, din care unul şi pentru persoanele cu dizabilităţi, cabinetul directorului şi o cancelarie.
„Din anul 1950 nu s-a mai construit o clădire destinată şcolii. Am aşteptam cu interes finalizarea şcolii şi ne bucurăm de faptul că putem învăţa în cel de-al doilea semestru şcolar în noua clădire, unde avem toate condiţiile. Mai avem de înfrumuseţat clasele şi sunt convinsă că pe parcursul acestui semestru vom reuşi să oferim un cadru adecvat în fiecare sală de clasă”, a spus Andreea Mădălina Rotaru, directoarea Şcolii Gimnaziale Bălteni.
Şcoala Bălteni a câştigat o finanţare prin Programul Naţional „Olimpiadele Kaufland”, în valoare de 22.000 euro, cu ajutorul căruia au fost achiziţionate materialele necesare, astfel încât să fie înfiinţat un cabinet de matematică şi ştiinţă, un laborator de informatică şi un laborator de limba română şi comunicare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button