ActualitateLocal

Ștefan cel Mare va fi omagiat

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui pregătește o serie de manifestări, menite să marcheze cei 515 ani de la trecerea din istorie în veșnicie a măritului voievod Ștefan cel Mare al Țării Moldovei (1457-1504).

Instituția muzeală are în vedere organizarea unui amplu eveniment la statuia de la Podul Înalt, duminică, 7 iulie, de la ora 17, care se va desfășura sub genericul ”Ștefan cel Mare și eternitatea faptelor sale. 515 ani de la trecerea sa în veșnicie”.

Manifestarea va debuta cu o slujbă de Tedeum și un ceremonial militar al Brigăzii 15 Mecanizate ”Podul Înalt” Iași, precum și a militarilor din garnizoanele Bârlad și Huși.

Urmează vernisajul expoziției ”Epoca lui Ștefan cel Mare și înmânarea plachetelor comemorative, depuneri de coroane la statuia ecvestră și un spectacol folcloric.

Muzeul Județean ”Ştefan cel Mare” Vaslui va fi sprijinit în organizare de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Militar Județean Vaslui, Brigada 15 Mecanizată „Podul Înalt” Iași și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button