ActualitateEconomieLocal

Patiserie închisă temporar de inspectorii DSVSA Vaslui

O patiserie din municipiul Vaslui a fost închisă temporar şi amendată cu suma de 10.000 de lei în urma unui control derulat de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui.

Potrivit conducerii instituţiei, patiseria funcţiona într-un spaţiu impropriu, pereţii fiind plini de mucegai, iar spaţiile de depozitare şi de lucru erau neconforme.

“Pentru neregulile constatate în urma controlului defăşurat la o unitate de patiserie din municipiul Vaslui, s-a dispus ordonanţă de întrerupere a activităţii şi a fost aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 de lei. Astfel de controale vor continua şi în perioada următoare”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Vaslui, Mihai Ponea.

Echipe de inspectori DSVSA au efectuat, în perioada 28 martie – 6 aprilie, controale la 61 de obiective din sectorul alimentar din judeţ, dintre care două abatoare bovine, ovine, porcine, un abator păsări, trei fabrici de procesare carne, un centru de ambalare ouă, o fabrică de procesare peşte, un depozit frigorific, o unitate reambalare, trei pieţe agroalimentare, cinci carmangerii, 11 măcelării, două unităţi alimentaţie publică, două supermarketuri, 12 magazine alimentare, patru depozite alimentare, două unităţi panificaţie şi specialităţi panificaţie, două maşini transport pâine, două laboratoare cofetărie şi şase pescării.

Deficienţele constatate de inspectorii DSVSA Vaslui, în urma controalelor efectuate, au fost sancţionate prin aplicarea a şase de sancţiuni contravenţionale, care au însumat 25.600 de lei şi nouă avertismente.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button