ActualitateLocal

ISU Vaslui va organiza o sesiune de informare cu primarii din judeţ

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui va organiza o sesiune de informare cu primarii din judeţ. Reprezentanţii ISU le vor explica edililor concret ce trebuie să facă pentru autorizaţiile de securitate la incendii.

După ce mai mulţi primari din judeţul Vaslui s-au plâns de faptul că obţin cu greu autorizaţii pentru securitate la incendii, ceea ce le pune în dificultate realizarea de obiective cu fonduri guvernamentale sau europene, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a considerat că asemenea probleme sunt cauzate în principal de neînţelegerea sau necunoaşterea pe deplin a prevederilor legii în acest domeniu şi prin urmare, soluţia rezolvării lor este realizarea unor instruiri a primăriilor din judeţ în care specialiştii în situaţii de urgenţă să le explice concret primarilor ce documente şi ce condiţii trebuie să fie respectate atunci când se construiesc şcoli, grădiniţe, sisteme de aducţiune cu apă şi alte asemenea obiective.

În timp ce unii primari au susţinut că nu primesc aceste autorizaţiei din cauza unor exigenţe mult prea mari, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au explicat că nu sunt impuse decât condiţiile prevăzute de lege, esenţiale pentru siguranţa construcţiilor realizate.

Anul acesta, de pildă, în februarie, şcoala abia modernizată din comuna Poieneşti a luat foc de la centrala termică. Cercetările au arătat că unitatea a funcţionat fără autorizaţie pentru securitatea la incendii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button