ActualitateLocal

Acțiuni preventive pentru siguranța cetățenilor

politia
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Poliţiei Rutiere, Serviciului de Investigaţii Criminale în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au desfășurat o acţiune pe raza municipiului Bârlad și comunelor limitrofe, pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitarii, distribuției și comercializării produselor din tutun și pe linia prevenirii faptelor ilicite de comerț.
Au fost verificate 29 de societăţi comerciale și 18 persoane fizice și au fost controlate mai multe autovehicule destinate transportului de mărfuri, fiind constatate 6 infracțiuni – 2 la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 3 în conformitate cu Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și una la Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale dintre care 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 9 la O.U.G. privind circulaţia pe drumurile publice, 8 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol și 2 la alte acte normative. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 14.760 lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2148 lei și au fost indisponibilizate 1560 țigarete de proveniența Republica Moldova, 160 produse susceptibile a fi contrafăcute și 18,5 litri produse distilate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button