Luni încep probele scrise la bac


Elevii de clasa a XII-a participă, începând de luni, la probele scrise ale Bacalaureatului. 2.680 de candidaţi vor susţine, în cele 9 centre de examen, lucrarea la disciplina limba şi literatura română. Examenul începe la ora 9.00, iar candidaţii au la dispoziţie trei ore. Accesul în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
Potrivit calendarului oficial, marţi, 27 iunie, absolvenţii de liceu susţin proba la limba şi literatura maternă, urmând ca pe 28 iunie să aibă loc proba obligatorie a profilului, matematică/istorie. Examenul se încheie vineri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării.
De menţionat că în sesiunea din această vară bacalaureatului lucrările scrise vor fi corectate în trei centre de evaluare din judeţ.
Potrivit programului sesiunii iunie-iulie, pe 5 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16). În aceeaşi zi, are loc depunerea contestaţiilor (între orele 16-20), pe 6-9 iulie se vor rezolva, urmând ca pe 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *