Aproximativ 2.000 de firme din județ se vor închide din cauza pandemiei, crede președintele CCIA

Preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, preconizează că aproximativ 2.000 de firme din judeţ se vor închide până la sfârşitul anului 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

‘Este un an foarte greu şi sunt convins că vor dispărea multe firme. Se preconizează la nivel naţional să fie între 50.000 şi 60.000 de firme care vor dispărea. Şi nu este vorba de firme proaste, este vorba de firme care intră în incapacitate de plată din domeniul HoReCa, din domeniul industriei, din agricultură. Aceasta va duce oameni în şomaj. Nu spun asta din perspectivă politică. Vom vedea ce vor hotărî alegerile, nu e treaba noastră. (…) Sigur vor fi în jur de 1.500 – 2.000 de firme din judeţul Vaslui în suferinţă şi probabil îşi vor închide porţile. Sunt firme care au închis deja porţile, alţii şi-au redus activitatea şi încearcă din răsputeri să se reorganizeze, producătorii de carne din Vaslui de-abia gâfâie, nu mai spun de restaurante şi hoteluri. Acestea sunt adevărurile. Nu scoatem cifre din burtă, nu avem nimic cu politicienii, că noi transmitem doleanţele reprezentanţilor firmelor vasluiene‘, a declarat Ionel Constantin.

Preşedintele CCIA Vaslui a spus că din datele pe care le are de la reprezentanţii Oficiului Registrului Comerţului, în cursul acestui an s-a înregistrat o scădere cu peste 35% a numărului de firme nou înfiinţate la nivelul judeţului, comparativ cu anul 2019.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un vasluian a fost prins la volan cu alcoolemie de 1.02 mg/l; s-a ales cu dosar penal!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de …

Bărbat din Brașov prins la volan în stare de ebrietate pe un drum național

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *