ActualitateLocalTurism

Vasluiul inclus pe Ruta mănăstirilor din Moldova

Județul Vaslui are obiective cultural-religioase cuprinse în cea mai complexă platformă multimedia de promovare a turismului cultural – România Atractivă.

Astfel, turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie în țara noastră, cu ajutorul celei mai complexe platforme locale multimedia de acest tip, România Atractivă.

Programul de turism cultural al României include 12 rute tematice care străbat întreaga țară, cu 275 de obiective de vizitat, prezentate în platforma multimedia dedicată și care, până în 2026, vor fi semnalizate inclusiv prin infrastructură rutieră specifică.

Județul Vaslui face parte din ruta mănăstirilor din Moldova, unde sunt prezentate mănăstirile Dimitrie Cantemir, Fâstâci, Florești, Grăjdeni, Mălinești și Pârvești.

Programul România Atractivă, cu o valoare de 36.356.328,86 lei,  este parte a Componentei 11 – Turism și Cultură, Investiția 1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Jalonul 332 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Programul, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, are 211 beneficiari direcți (custozii obiectivelor culturale de vizitat) iar beneficiari principali ai programului devin de astăzi turiștii români și străini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button