ActualitateLocal

Tânăr reținut în urma unui conflict conjugal: este acuzat de violență în familie, amenințare și distrugere!

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comuna Voinești, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tâlhărie și nerespectare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

La data de 25 septembrie 2023, ora 19.03, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 29 de ani, din comuna Voinești, județul Vaslui, cu privire la faptul că fostul său concubin, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, ar fi pătruns în curtea locuinței sale unde ar fi agresat-o și deposedat-o de un telefon mobil.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au stabilit că, la data de 24 septembrie 2023, pe fondul unui conflict conjugal, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au emis împotriva bărbatului de 31 de ani un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, prin care bărbatul a fost evacuat din locuință și prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de fosta sa concubină și de locuința acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere.

A doua zi, 25 septembrie 2023, la ora 18.30, bărbatul ar fi încălcat prevederile ordinului de protecție provizoriu emis împotriva sa, prin aceea că ar fi revenit la locuința fostei concubine, unde ar fi agresat-o și ar fi deposedat-o, prin folosirea violenței, de un telefon mobil.

În baza probatoriului administrat, polițiștii bârlădeni au reținut bărbatul  cercetat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a luat împotriva sa măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button