LocalPolitică

Primarul orașului Murgeni rămâne fără funcție!

Ioan Buta, primarul orasului Murgeni a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), la Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce înseamnă că își va pierde funcția de primar și nu mai are nici dreptul de a candida la alegerile locale din acest an.

Edilul susține că este o execuție politică și intenționează să facă plângere la CEDO.

”Opt ani din viață dedicați oamenilor care nu iti apreciază eforturile, nu înseamnă decât pierdere de timp și regrete imense. Am parcurs etape extrem de dificile în privința proiectelor pe care le-am promovat, unele duse la final, dar, justiția din România m-a trezit la realitate. Am fost hărțuit în cei opt ani de catre toate instituțiile statului și nu mi s-a imputat nimic, dar într-un final, ICCJ, a anulat toate sentințele, spun eu, drepte și a decis ca am fost incompatibil cu aberația unei persoane diabolice. Pentru cei ce vreți să cunoașteți adevărata istorie a româniei, studiați, istoria de dinainte și după Antonescu. Liberalii au fost și vor rămâne ticăloșii nației. Psd-istii nu a făcut niciodată epurare politică. Mă gândesc ce se va intampla în viitor cu poporul român? Am fost nedreptățit în țara mea. Dacă la CEDO mi se va face dreptate, atunci, voi uita cu ușurință că sunt român”, a spus primarul Buta.

În septembrie 2017, Ioan Buta a fost declarat de ANI că ar fi în stare de incompatibilitate deoarece, în perioada 31 octombrie 2012 – 10 decembrie 2014, ar fi avut simultan si funcția de primar și calitatea de membru-presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului de Psihiatrie Murgeni.

Raportul de evaluare, intocmit de ANI, a fost atacat la Curtea de Apel Iași, care i-a dat dreptate edilului, și a dispus anularea raportului de evaluare.

ANI a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a considerat că raportul este corect și a recuzat decizia Curții de Apel Iași din 2018.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button