ActualitateLocal

Premiul III la Concursul “Geo Bogza”

cornelius-dragan
Poetul vasluian Cornelius Drăgan “culege” premiu după premiu. Ultima recompensă a obţinut-o la Concursul Naţional de literatură “Geo Bogza” de la Câmpina. Acesta a fost apreciat de juriu, primind premiul III.
“Mă bucur mult că m-am numărat printre premianţii acestei ediţii a Concursul Naţional de Literatură «Geo Bogza». Organizarea a fost de excepţie, pe lângă premiere şi lansare de carte am participat şi la Ziua Limbii Române-Maratonul Poeziei. A fost un recital de poezie, întâlniri ale scriitorilor cu iubitorii de poezie de toate vârstele, expoziţie şi un simpozion, toate organizate în aceiaşi zi. Am întâlnit oameni deosebiţi şi creatori de frumos de rang înalt. Mulţumesc juriului şi organizatorilor, Consiliul Local Câmpina, Primăria Câmpina şi Casa Municipală de Cultură <>, pentru acest premiu şi nu în ultimul rând poetului Florin Dochia, o persoană de un caracter aparte. Poemele cu care am participat au fost scrise în memoria tatălui meu, Ioan Drăgan, aşa că, o parte din premiu, consider că este şi al lui”, a spus Corneliu Drăgan.
La concursul de la Cîmpina au participat concurenţi din Suceava, Vaslui, Galaţi, Târgovişte, Ploieşti, Bucureşti, Braşov, Bălan (Harghita), Alba Iulia, Vălenii de Munte, Brazi şi Cornu (Prahova), Pucioasa (Dâmboviţa), Cimişlia (Republica Moldova). Marele premiu şi trofeul “Geo Bogza” a fost atribuit lui Cosmin Pîrghie, din Vicovu de Jos (Suceava).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button