Educatie

Pe perioada suspendării cursurilor, profesorii sunt solicitați să propună elevilor teme de studiu individual la domiciliu

Ținând cont de evoluțiile situației curente și de recomandările de la nivel central, Inspectoratul Școlar Județean anunță suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ de stat și private, în perioada 11-22 martie 2020.

Programele de tip after school care funcționează in incinta unităților școlare sau in parteneriat cu unitățile școlare vor fi suspendate, de asemenea.

Elevii de la școlilor postliceale sanitare publice și private nu vor efectua stagii de practică, iar schimburile de experiența in proiectele Erasmus stabilite pana la data de 31 martie vor fi anulate.

În această perioadă nu vor avea loc olimpiade școlare județene și naționale, vor fi amânate toate competițiile și antrenamentele, iar activitatea Centrului județean de excelență, precum și alte activități de pregătire pentru performanță sau cu caracter remedial va fi suspendată.

”Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior. Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020. Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice”, a precizat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Concuderea instituției mai transmite elevilor și părinților recomandarea de a evita frecventarea spațiilor publice (cluburi, cinematografe, teatru, locuri de joacă, supermarket-uri, mall-uri, piscine, restaurante, etc). De asemenea, profesorii sunt solicitați să propună elevilor teme de studiu individual la domiciliu: lecturi, exerciții, probleme, lecții interactive și eventual, să identifice modalități de a intra in contact online cu elevii pentru activități didactice.

”Recomandăm tuturor, elevi, părinți, cadre didactice, o atitudine calmă, echilibrată, considerarea cu multă chibzuință a situației pentru evitarea oricărei neplăceri cauzate de o eventuală răspândire a COVID-19”, a conchis Gabriela Plăcintă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button