ActualitateLocal

Doi moldoveni prinși la Albița cu permise de conducere nerecunoscute de statul român

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni din Republica Moldova, care au prezentat la control permise de conducere nerecunoscute de statul român.

În data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 21.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, o femeie cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism.

Femeia a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Mexic, având imprimate datele și fotografia sa, document ce nu este recunoscut de statul român.

Câteva ore mai târziu,  în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, un tânăr cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani, la volanul autoturismului propriu.

Tânărul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din regiunea Transnistria, având imprimate datele și fotografia sa, document ce nu este recunoscut de statul român.

Colegii noștri au efectuat verificări specifice în urma cărora s-a concluzionat că niciunul dintre cei doi conducători auto nu este posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button