EducatieLocal

Calificat la faza naţională a Olimpiadei de interpretare instrumentală

copii instrumentisti
Şcoala de muzică din Vaslui culege noi roade. Graţie elevului Alexandru Blăniţă, municipiul reşedinţă de judeţ revine în elita muzicii instrumentale. După doar un an, Vasluiul are un nou finalist la etapa naţională a Olimpiadei de interpretare instrumentală. Alexandru Blăniţă, elev în clasa a şaptea la Şcoala “Vasile Alecsandri” a impresionat juriul prin interpretarea la trompetă, declarându-l cel mai bun participant de la faza zonală ce a avut loc la Suceava, cu 100 de puncte.
“Sunt extrem de bucuros că şi în acest an am un elev pentru faza naţională, lucru ce mă motivează şi mai mult în planul interpretativ instrumental. Şcoala muzicală instrumentală vasluiană reprezintă un punct de referinţă în planul artistic. Alexandru este un elev cu reale calităţi şi sunt convins că va face o treabă bună şi în finală. Să te numeri printre finalişti din zona Moldovei este un lucru mare. Este meritul lui, fiindcă a muncit mult. Rezultatul este unul important şi prin prisma faptului că în acest an a fost un număr limitat de locuri atribuite Moldovei pentru faza naţională. El aduce im suflu nou muzicii instrumentale şi nu face decât să motiveze munca profesorilor de la clasele de muzică din Vaslui. Trebuie să mulţumesc celor implicaţi direct în a ne sprijini în demersul nostru. Este vorba despre Inspectoratul Şcolar şi Primăria Vaslui, prin primarul Vasile Pavăl şi Consiliul Local”, a spus Romeo Tălmaciu, dascălul care se ocupă de pregătirea lui Alexandru Blăniţă.
La Olimpiada de interpretare instrumentală, un rezultat bun a mai obţinut Daniel Macarov, locul I, cu 99 de puncte, la trompetă. El este elev în clasa a şasea la Şcoala “Vasile Alecsandri”, având ca profesor îndrumător pe Romeo Tălmaciu.
Tot premiul I, cu 99 puncte, a obţinut şi Costel Enea, la clarinet, elev în clasa a VI-a, de la Şcoala “Vasile Alecsandri”, profesor Iftimie Căuneac.
Premiul al doilea a obţinut eleva Rahela Goran, la flaut, elevă în clasa a VIII-a, de la Şcoala “Vasile Alecsandri”, având ca profesoară pe Renata Fodor.
Mentiune a obţinut David Preda, la clarinet, el fiind elev în clasa a VIII-a, la Şcoala “Vasile Alecsandri”, având ca profesor pe Iftimie Căuneac.
“O surpriză plăcută pentru şcoala noastră să avem un finalist pentru faza naţională, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 18-20 aprilie. Am speranţa că elevul va veni cu un rezultat pe măsură. Le urez mult succes, atât lui, cât şi profesorului Romeo Tălmaciu”, a declarat Dorina Baban, directorul Şcolii “Vasile Alecsandri”.
Menţiune a obţinut Rareş Trufea, de la Şcoala “Mihai Eminescu”, la pian, având ca profesor îndrumător pe Galina Parfeni, iar corepetitor la pian pe prof. Ana Şnaider.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button