EducatieLocal

Bani de la Guvern pentru elevii de 10

Invatamant
Absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere faţă de performanţele realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat 2016.
Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
În anul 2016, la nivel de judeţ, un număr de doi absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar şapte absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională. Este vorba despre Iuliana Alexandra Alexandru şi David Cosmin Bejenariu, ambii elevi la Şcoala „Mihai Eminescu” Vaslui, Marius Angel Butnaru şi Ioana Raluca Năstasă, ambii de la Şcoala „Mihai David” Negreşti, Bianca Elena Cernat şi Petronela Beatrice Nanea, ambele de la Şcoala „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, şi Miruna Lupaşcu, de la Şcoala „Constantin Parfene” Vaslui.
Bianca-Gianina Arcăleanu, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, şi Alexandra Ghintuială, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, sunt elevele cu media 10 la bacalaureat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button