Culinar

Rețete de post: Pârjoale de cartofi

Pârjoalele din cartofi este o rețetă simplă, ieftină, se face foarte ușor. Se pot prăji în ulei sau coace la cuptor, se pot face plate sau rotunde.

Ingrediente (pentru 20 bucati) 
4 cartofi
2 morcovi
2 linguri margarina/unt
2 linguri faina
100 gr pesmet
patrunjel verde
sare, piper, condimente

Mod de preparare 
Se curata cartofii si morcovul, se taie cubulete si se pun la fiert cu doua linguri de unt/margarina si putin delicat. Dupa ce au fiert se scot din apa si se paseaza cu furculita astfel incat sa ramana bucatele micute de cartof si morcov.

Se iau cu lingurita gramajoare din compozitie, se modeleaza, apoi se tavalesc prin pesmet.

Se prajesc chiftelutele in ulei incins. Dupa ce se prajesc se scot pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button