ActualitateLocal

Vladimir Pîră, câștigătorul turneului Ice Fishing Mânjești

Câştigătorul de la Ice Fishing Mânjeşti, Vladimir Pîrău, a oferit o adevărată lecţie despre cum să pescuieşti la copcă. Acesta este triplu campion al R.Moldova la pescuit la feeder şi participant la Campionatul Mondial de pescuit la copcă. Vladimir Pîrău a fost şi deţinătorul celei mai mari capturi din competiţie, prinzând un şalău în greutate de 0,586 kg.
“Mă bucur că am câştigat competiţia şi le mulţumesc organizatorilor pentru un eveniment aşa de frumos. Din păcate, în Republica Moldova acest sport a scăzut în interes şi ne bucurăm că putem participa în România la astfel de competiţii. În timpul primei manşe nu am avut aşa mare succes spre deosebire de cea de a doua. Tactica mea din a doua manşă a fost să îmi schimb copcile cât mai des, pentru a avea şansa să prind cât mai mulţi peşti şi mi-a prins bine. Am avut cel mai mare peste prins la acest concurs, pe lângă cei 10 pe care îi prinsesem deja. Pentru mine pescuitul este o pasiune foarte mare, sunt de trei ori campion naţional în Basarabia, iar în 2011 am avut ocazia să particip la un campionat mondial de pescuit, acolo am văzut cu adevărat ce înseamnă pescuitul sportiv”, a spus Vladimir Pîrău, campionul de la Ice Fishing Mânjeşti.
Pe locul doi s-a clasat un alt basarabean, Dumitru Laur, podiumul fiind încheiat de conaţionalul său, Andrei Platon.
“Este onorant acest concurs atât pentru clubul nostru de la Mânjeşti, cât şi pentru judeţul nostru. Putem vorbi despre o ediţie internaţională, ţinând cont că avem în concurs patru pescari sportivi din Moldova, unul dintre ei fiind al şaselea la nivel mondial. S-au obţinut rezultate deosebite, nu ne aşteptam la aşa ceva, însă trebuie să ţinem cont de valoarea participanţilor, care au experienţă în concursurile internaţionale. Sperăm ca la următoarea ediţie să fim şi mai bine pregătiţi, mai ales că impresiile de la prima ediţie sunt dintre cele mai bune”, a declarat Bogdan Cardaş, organizatorul competiţiei.
“Ice Fishing Mânjeşti 2017” a adunat aproape 60 de sportivi de la cluburi din ţară şi R.Moldova şi a fost organizată sub sigla Federaţiei Române de Pescuit Sportiv.
“A fost o întrecere frumoasă, chiar neaşteptată de reuşită. Cred că orice pescar participant, dacă e întrebat, va spune că a învăţat ceva de la acest concurs. În România, pescuitul la copcă a fost rudimentar. Însă, acum moldovenii au arătat ce înseamnă pescuit la copcă, aşa cum prevede regulamentul internaţional”, a conchis Victor Musteaţă, proprietarul bălţii de la Mânjeşti.

Related Articles

Back to top button