ActualitateLocal

Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice


Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel BOGDAN, a condus astăzi, 16 februarie 2017, ședinţa ordinară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la care a participat și subprefectul Mircea GOLOGAN.
În cadrul ȋntȃlnirii, care a avut loc ȋn Sala “Alexandru Ioan Cuza” de la Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, s-a analizat activitatea organizațiilor de pensionari din județul Vaslui pe anul 2016.
În prima parte a ședinţei, Ioan Stamate, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Vaslui, a prezentat principalele activități pe care le-a derulat pe parcursul anului trecut. Acesta a ținut să evidențieze buna colaborare cu Instituția Prefectului și interesul crescut din partea autorităților locale în soluționarea unor cerințe ale persoanelor în vârstă.
”În anul 2016 nu au fost probleme de finanțare privind medicamentele compensate și gratuite, obținerea de proteze, analize medicale și imagistică medicală. S-a îmbunătățit finanțarea unor servicii stomatologice, iar fondurile alocate îngrijirilor la domiciliu au fost în creștere față de alți ani. La nivelul județului Vaslui funcționează un sistem corect integrat de protecție și asistență socială pentru persoanele în vârstă vulnerabile”, a precizat Ioan Stamate, președintele CJPV Vaslui.
Prefectul judeţului Vaslui, Isabel BOGDAN, a declarat că Instituția Prefectului se va implica în acest an în rezolvarea unor cerințe ale persoanelor vârstnice, cum ar fi cele legate de prezența medicilor de familie în comunele vasluiene, ținând cont de faptul că încă mai sunt zone neacoperite cu medici de familie.
Reprezentanții organizațiilor de pensionari au atras atenția și cu privire la transportul local și interurban, care nu funcționează corect, solicitând, totodată, sprijin pentru înființarea de cluburi ale pensionarilor în toate comunele vasluiene.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button