ActualitateLocal

A fost aprobat bugetul județului Vaslui

Aprobarea bugetului local al județului Vaslui pe anul 2023 a iscat o adevărată dezbatere în ședința consiliului județean.

Consilierii liberali au solicitat ca asistența socială să primească mai puține alocări, iar partea de investiții să aibă fonduri mai mari, prin care să se construiască un parc industrial, ce ar putea crea noi locuri de muncă.

„Am tras cu ochiul la vecinii, CJ Iași, care au alocat pentru asistența socială 22 la sută din buget, iar pentru sănătate 31 la sută din acest buget. CJ Iași vine cu proiecte pentru încurajarea inițiativei private, pentru crearea de noi locuri de muncă, anume înființarea a trei parcuri industriale. Poate fi luat un model de succes”, a spus consilierul Valentin Crețescu.

‘Ne dorim şi noi cifre mai mari la dezvoltare şi lucrăm în acest sens. Trebuie să ţinem cont că acest buget este o previziune, iar segmentul de dezvoltare va creşte odată cu rectificările succesive din cursul acestui an’, a precizat vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a menţionat că înfiinţarea unor parcuri industriale în judeţ ar necesita folosirea unor sume foarte mari, de care instituţia nu dispune şi a subliniat că autorităţile trebuie să se orienteze către proiecte ‘realiste’.

Cu majoritate de voturi a fost aprobat bugetul local pe anul 2023, care cuprinde la venituri suma de 500.357.655 lei. Din valoarea totală a veniturilor, 48.996.677 lei reprezintă subvenții de la bugetul de stat, 84.736.790 lei sume primite de la UE.

Cheltuielile totale sunt propuse în sumă de 533.044.191 lei, din care 313.804.098 lei la secțiunea de funcționare și 219.240.093 lei la secțiunea de dezvoltare.

Deficitul secțiunii de dezvoltare este în sumă de 32.686.536 lei și se finanțează din excedentul bugetului local existent la finele anului 2022.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button