Pe 15 ianuarie debutează etapa a doua de vaccinare anti-Covid în județul Vaslui

Etapa a II-a de vaccinare este programată să înceapă după 15 ianuarie, când, teoretic, ar trebui să se încheie prima etapă din cadrul strategiei naţionale.

În cadrul celei de-a doua etape, vor fi imunizate persoanelor care prezintă risc ridicat de contactare a noului coronavirus.

Pentru cea de-a doua etapă de vaccinare în judeţul Vaslui vor fi organizate noi centre de imunizare.

Astfel în municipiul Vaslui, va continua activitatea de imunizare în cadrul centrului organizat la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi va fi înfiinţat un nou centru la Clubul pensionarilor, de pe strada Donici, unde vor funcționa două puncte, aflte în curs de amenajare/ dotare ṣi asigurare personal.

La Bârlad, va continua activitatea de vaccinare în cadrul Centrului de Revitalizare Corporală şi Loisir  Bârlad şi este în curs de amenajare un nou centru de vaccinare în incinta Sălii de sport a Ṣcolii ”Episcop Iacob Antonovici”, unde vor fi 4 puncte de vaccinare.

La Huṣi, pe lângă centrul care funcţionează la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huṣi, va fi amenajat un nou centru, cu 2 puncte de imunizare, la Sala de sport ”Alexandru Ioan Cuza”.

La Negreṣti, va fi organizat un centru, cu 2 puncte de vaccinare, la Sala de Sport ”Maria Pădurariu”, iar la Murgeni, un centru, cu alte 2 de vaccinare, va funcţiona în incinta Casei de Cultură ”I.C. Balmuṣ”.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, în cadrul centrelor de vaccinare din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși vor fi organizate echipe mobile de vaccinare.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară. Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Show live cu Raluka și Proiectul Balkanic la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

În prima seară din cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, mii de vasluieni s-au distrat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *