Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit numărul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. 

În această localitate este obligatorie purtarea măștii peste tot, iar localurile nu pot servi clienți în interior.

Sălile cu activități de jocuri de noroc au activitatea suspendată pentru 14 zile, iar o măsură similară privește activitatea piețelelor, oboarelor și târgurilor, cu excepția piețelor agro-alimentare. De asemenea, sălile de fitness vor fi închise pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit prefectului Mircea Gologan, deciziile au fost luate vineri, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Și comunele Ibănești și Văleni, rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5‰ de locuitori.

Măștile au devenit obligatorii în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

Barurile, restaurantele și cafenelele sunt deschise până la ora 23, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *