ActualitateLocal

Medici urgentişti, recompensaţi de CCIA

DSC_7013
Conducerea Camerei de Comeţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui a acordat plachete de excelenţă, la 150 de ani de la înfiinţare, medicilor din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui. În faţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene şi a oamenilor de afaceri, conducerea CCIA Vaslui a acordat plachete medicilor Carmena Nicoleta Piseru, Alexandrina Ciobotari şi Mihai Gabriel Olaru. Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui, a spus că este un “gest de suflet” la adresa medicilor urgentişti ai Vasluiului. “Aceşti medici de la UPU reprezintă nişte modele de reuşită ale Vasluiului. Prin astfel de oameni, arătăm că suntem o naţiune sănătoasă, un judeţ cu valori nu numai în străinătate, ci şi printre noi”, a spus Ionel Constantin.
Şi Adrian Tighici, vicepreşedinte CCIA Vaslui, i-a felicitat medicii de la UPU şi a subliniat că “în prezent, asistăm la un exod al medicilor; pleacă în străinătate, unde sunt mai motivaţi. Pentru medicii care au rămas, este o apăsare: îşi sacrifică timpul liber, viaţa de familie pentru a salva vieţi omeneşti. Fiecare dintre noi putem identifica un medic căruia să îi mulţumim pentru că ne-a îngrijit când i-am cerut ajutorul”.
Carmena Piseru, medic şef în cadrul UPU Vaslui, a mulţumit conducerii CCIA pentru gestul făcut şi cuvintele frumoase. “Consiliul Judeţean Vaslui i-a ajutat pe colegii tineri cu microbuzul pentru naveta de la Iaşi şi a achiziţionat apartamente pentru tinerii medici. în prezent, avem scoase la concurs patru posturi de medici urgentişti, însă nu s-a înscris nimeni să le ocupe. Depindem de medicii navetişti de la Iaşi. E de înţeles că, pentru ei, este mult mai bine să profeseze într-un oraş universitar, cum este Iaşul. Din această lună, între orele 14.00 şi 15.00, maşina de intervenţii nu va mai fi scoasă în teren, din cauza lipsei de medici urgentişti”, a avertizat dr. Piseru.
Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a venit în completarea medicului Carmena Piseru, susţinând faptul că “putem să avem aparatură modernă, pacienţi, dar fără medici e complicat. Am făcut şi facem tot ce este posibil pentru a atrage medicii în judeţul nostru. Este o problemă cu care se confruntă toate spitalele din România”.
DSC_6999

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button