ActualitateLocal

ISU VASLUI:Intervenţiile pompierilor vasluieni în ultimele 24 de ore


În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfăşurat 29 misiuni, astfel:
• 18 misiuni de recunoaştere în teren, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă şi patrulă identificare persoane fără adăpost
• 5 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă;
• două misiuni pentru stingerea incendiilor;
• două asistența persoanelor;
• o misiune pentru asigurare măsuri p.s.i. la un accident rutier;
• o misiune pentru evacuare apă ca urmare a scurgerilor de pe versanţi;

Incendii
• luni, 21 februarie, la ora 19.43, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un container de gunoi, din municipiul Vaslui strada Dimitrie Sturza. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia s-a deplasat la faţa locului un echipaj de stingere, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la containerul de gunoi cu posibilitate de propagare la două autovehicole din apropiere. Flăcările au degradat containerul metalic de gunoi, cauza probabilă a incendiului fiind un foc deschis în spații deschise;
• marți, 22 februarie, la ora 04.40, Punctul de Lucru Murgeni a intervenit, în cooperare cu SVSU Fălciu şi SVSU Berezeni, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, din localitatea Berezeni, comuna Berezeni. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu şi spumă ( una de la Punctul de Lucru Murgeni şi una de la SVSU Fălciu) precum şi o vidanjă, pentru asigurarea rezervei de apă. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, acesta se manifesta generalizat la nivelul acoperişului casei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, şi în interiorul locuinţei. Din cercetările efectuate la faţa locului, se pare că împrejurarea determinantă a fost folosirea intenţionată a sursaei de aprindere.

Evacuare apă
Luni, 21 februarie, la ora 14.45, Garda II Negreşti a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o motopompă remorcabilă şi şase subofițeri, pentru evacuarea apei dintr-o locuință din oraşul Negreşti pe strada Abatorului, acumulată ca urmare a topirii zăpezii şi a configurației terenului. A fost evacuată apa, care avea circa 25 cm înălțime, din trei camere de locuit şi din curte.

Asigurare măsuri P.S.I. la accident rutier
Luni, 21 februarie, la ora 14.45, în dispeceratul comun al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi SAJ s-a primit un apel prin care s-a anunţat producerea unui accident de circulaţie, pe raza localităţii Huşi, strada Dobrina, în care a fost implicat un autoturism în interiorul căruia se aflau trei persoane. Imediat la faţa locului au fost direcţionate forţe şi mijloace din cadrul Secției Huşi, respectiv un echipaj de descarcerare şi două ambulanțe SAJ.
În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul evenimentului, autoturismul se afla în afara părţii carosabile, răsturnat, nefiind necesară descarcerarea pasagerilor. Pompierii militari au acţionat pentru repunerea pe roți a autoturismului, decuplarea acumulatorului şi curăţarea carosabilului de resturile rezultate în urma accidentului. Două dintre victime au refuzat transportul, iar cea de-a treia persoană a fost transportată în stare bună de cadre echipajul SAJ la Spitalul Municipal Huşi.

Asistentă persoane
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Bârlad, au intervenit în două cazuri, pentru a facilita transportul unor persoane supraponderale din apartament la echipajul S.A.J.

Asistență medicală
Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt ” al judeţului Vaslui au intervenit în cursul zilei de ieri, la un număr de 5 solicitări ( 4 EPA şi 1 TIM);

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button