ActualitateLocal

Criză de apă în localitățile vasluiene

Criză de apă în localitățile vasluiene!  Satele Bălești și Fâstâci, din comuna Cozmeşti, sunt aprovizionate cu apă din rezervoare, iar în oraşul Negreşti apa este furnizată cu program, din cauza secetei prelungite din ultimele luni.

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor, primarul din Cozmeşti, Hristache Sima, spune că a pregătit rezervoare pentru depozitarea apei și transportul acesteia în comunitățile în care este nevoie:

”Sunt probleme în urma secetei prelungite, iar fântânile au rămas fără apă. Cele mai multe probleme sunt în satul Fâstâci și în satul Bălești. Avem noroc de un puț forat existent pe raza satului Fâstâci, la 200 de metri. Avem apă destulă pentru cei interesați. Vom căra apă, dacă este cazul, și la Bălești. Pe raza comunei noastre nu a plouat aproape deloc din primăvară”, a precizat primarul comunei Cozmești.

O situație îngrijoratoare este şi în oraşul Negreşti.

Operatorul de apă Aquavas a luat decizia să restricţioneze furnizarea, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu:

”Seceta a condus la o scădere considerabilă a volumului de apă de la Căzănești. Din acest motiv am introdus raționalizări ale furnizării apei. Decolmatăm toate puțurile existente care pot fi folosite. Încercăm să preluăm apa din aceste puțuri și să o transmitem la stația de tratare pentru a deveni apă potabilă destinată locuitorilor orașului Negrești, atât pentru zona orățenească, cât și pentru satele aparținătoare”.

În cazul în care cererea de apă nu va putea fi acoperită, autoritățile județene vor apela la pompieri pentru a transporta apa către populaţie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button