În noaptea de Înviere, mormintele din cimitirul de la Lipovăț vor fi luminate de 850 de candele

Preotul de la Biserica din Lipovăț, Ștefan Darie, a avut ideea ca în noaptea de Înviere să aprindă la fiecare mormânt din cimitirul din localitate câte o candelă.

Gestul alină în mică măsură supărarea credincioșilor, care nu au acces la biserică și cimitir, din cauza pandemiei de Covid-19.

”Întrucât anul acesta credincioșii parohiei noastre nu au acces în cimitir în noaptea de Înviere, 850 de candele cu lumina Învierii vor fi aprinse pe toate mormintele de pr.paroh Ștefan Darie, împreună cu voluntarii Rusu Maricel, Cojocaru Cristinel, Simionică Bogdan, Vulpe Mihai, Ifrim Fănică. De asemenea, în noaptea de Înviere, credincioșilor le va fi împărțită anafora și lumina la casele lor, între orele 00.00-3.00, de către voluntarii echipați cu măști, mănuși, ecusoane și adeverințe de voluntariat din partea Parohiei ”Sf. Gheorghe”. Aceștia nu vor putea intra în curțile dvs, de aceea vă rugăm să îi așteptați în proximitatea locuințelor, păstrând distanța reglementată prin ordonanțele emise de autorități! Le mulțumim voluntarilor pentru sprijin și jertfă iar dvs tuturor pentru sprijinul material și pentru înțelegere! Domnul să ne binecuvinteze pe toți!”, a precizat preotul Ștefan Darie.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *