ActualitateLocal

Încă o ediție de succes!


Peste 800 de copii au fost prezenţi în parcul Copou, pentru a participat la cea de-a patra ediție a Târgului de jucării, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria municipiului Vaslui.
Numeroasele jucării pe care copiii le-au adus, au făcut obiectul unei “târguieli”, schimb sau vânzare, în vederea inițierii acestora în spiritul antreprenorial, însă multe dintre ele au fost donate pentru copiii din comunele Dodești și Viișoara.
Atmosfera evenimentului a fost întreținută de spectacole de improvizație, susținute de actorul vasluian Vlad Gălățianu și trupa “Improvisneyland”. Centrul Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos a prezentat spectacolul de păpuși “Căsuța Iepurașului”,
Pe toată durata târgului, trupa ”Funny Art” și 130 de voluntari, liceeni vasluieni, au redescoperit pentru toți cei prezenți jocurile uitate.
“Putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul. 800 de tineri, după calculele noastre, programați să vină la târgul de jucării, au fost aici. Obiectivul a fost interacțiunea față în față, ieșirea din casă, lucru care s-a și întâmplat. Avem un stand plin cu jucării donate, care vor ajunge la copiii din comuna Dodești. Cred că vom face în așa fel încât o parte din jucării să ajungă și la copiii din comuna Viișoara, pentru că s-au adunat foarte multe și e important să mulțumim un număr mare de copii. Ne bucurăm că şi în acest an manifestarea noastră a avut impact şi am văzut atât copiii cât şi părinţii bucurându-se de eveniment. Le mulţumim tuturor participanţilor şi, în mod deosebit, celor care au răspuns apelului nostru de a dona jucării pentru copiii din mediul rural. Mulţumesc colegilor mei pentru totala implicare, precum şi celorlate instituţii coorganizatoare”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button