Friday , 27 November 2020, 20:34

Elemente de muniție neexplodate descoperite la Bălteni și Drânceni

Astăzi, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui a actionat de urgență pentru asanarea unor elemente de muniție neexplodate, descoperite în localitatea Bălteni Deal, comuna Bălteni, și în localitatea Ghermănești, comuna Drânceni.

Echipa pirotehnică a ridicat din localitatea Bălteni Deal un proiectil de artilerie exploziv calibru 75 mm și din localitatea Ghermănești, două proiectile de artilerie explozive calibru 100 mm și două proiectile de artilerie perforante calibru 76 mm.

Acestea din urmă au fost descoperite de un localnic în timp ce executa lucrări agricole mecanizate în zona cunoscută sub denumirea de Podul Hagiului.

Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

”Pe această cale, informăm cetățenii ca la descoperirea muniției neexplodate să anunțe imediat, prin apel 112, să nu atingă elementele găsite și să delimiteze pe cât posibil perimetrul”, au precizat reprezentanții IJSU Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproximativ 2.000 de firme din județ se vor închide din cauza pandemiei, crede președintele CCIA

Preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, preconizează că aproximativ 2.000 …

Accident la ieșirea spre Negrești! Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *