Direcția Silvică se dotează cu pistoale cu glonț

Direcția Silvică (DS) Vaslui a demarat procedura de dotare a pădurarilor cu pistoale cu glonț. Decizia vine în contextul în care la nivel național au fost mai multe cazuri, cum ar fi cel din Iași și Maramureș, în care pădurarii au fost agresați de hoții de lemne.

În acest moment, se autorizează camerele de armament de la ocoalele silvice, după care se vor achiziționa armele.

“Am pornit proiectul privind dotarea pădurarilor cu pistoale, cu gândul de a găsi o soluție pentru apărarea integrității personalului silvic. În acest moment, are loc acțiunea de autorizare a camerelor pentru armament de la fiecare ocol silvic. Următorul pas al procedurii este autorizarea DS Vaslui ca punct de lucru. După aceea vom demara achiziția publică de arme letale cu glonț “, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Deja, personalul silvic, pădurarii, șefii de districte, personalul din cadrul ocoalelor silvice care prestează servicii de pază au urmat cursuri de avizare, reavizare a permiselor pentru deținere de armament.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *