Crește numărul persoanelor carantinate la Vaslui

La această oră, conform datelor furnizate de Instituția Prefectului-județul Vaslui, 175 de vasluieni se află în carantină.

În ultimele 24 de ore, alți doi vasluieni au fost băgați sub pază, în carantină, după ce au încălcat măsura izolării la domiciliu.

Cei doi au fost amendați cu suma de 7.500 de lei. De asemenea, polițiștii vasluieni au mai aplicat 33 de amenzi în cuantum de 84.500 lei, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au mai fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 613.130 lei unor agenți economici verificați de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui.

În izolare la domiciului se regăsesc la această dată 3.632 de persoane.

REAMINTIM cetățenilor că modelul declarației pe proprie răspundere și adeverinței eliberate de angajator poate fi descărcat și de pe site-ul web al Instituției Prefectului – județul Vaslui: https://vs.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus-declaratie-ad…/

Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.
Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite si ulterior să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.
Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

INFORMĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.


Despre Actual Vaslui

Vezi şi

O fabrică de termopane din Huși făcută scrum

Secția de pompieri Huși a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță …

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SĂNĂTĂȚII MINTALE, marcată la Penitenciarul Vaslui

Săptămâna europeană a sănătății mintale este o inițiativă paneuropeană care își propune să crească gradul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *