ActualitateLocal

”Circulă cu atenție, cei dragi te așteaptă”, este mesajul transmis de polițiști vasluienilor

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui desfășoară în perioada martie – mai 2022, o campanie de prevenire a accidentelor de circulație în care sunt implicați pietoni, vehicule cu tracțiune animală sau bicicliști.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a inițiat campania de prevenire accidentelor rutiere „CIRCULĂ CU ATENȚIE, CEI DRAGI TE AȘTEAPTĂ !”

Campania a debutat în data de 17 martie a.c. și se va desfășura în perioada 15 martie – 30 mai 2022, la nivelul județului Vaslui, având drept scop creşterea gradului de informare în domeniul siguranţei rutiere al conducătorilor de vehicule (biciclişti, căruţaşi) şi pietoni, cu preponderență în mediul rural.

În cadrul activităţilor desfăşurate în comunele vizate vor fi prezentate aspecte privind regulile elementare pe care conducătorii de biciclete, vehicule cu tracţiune animală şi pietonii  trebuie să le cunoască pentru a fi în siguranţă pe drumul public.

De asemenea, vor fi distribuite veste cu elemente reflectorizante care vor fi achiziţionate cu ajutorul autorităţilor locale şi vor fi înmânate pliantele realizate de către Serviciul Rutier care conţin recomandări adresate acestor participanţi la trafic. Activităţile vor fi realizate cu sprijinul autorităţilor locale şi al poliţiştilor de la posturile de poliţie comunale.

Ieri, 30 martie 2022, polițiștii rutieri vasluieni au desfășurat activități informativ-preventive cu bicicliștii și conducătorii de vehicule cu tracțiune animală de pe raza comunelor Vetrișoaia și Lunca Banului, județul Vaslui, cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora, dar și pentru conștientizarea acestora asupra dinamicii și consecințelor accidentelor de circulație.

În cadrul acestei activități au fost identificați și instruiți peste 110 bicicliști și conducători de vehicule cu tracțiune animală cărora le-au fost distribuite veste reflectorizante.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button