Cea mai amplă campanie de modernizare a infrastructurii școlare, inițiată în mandatele Gabrielei Plăcintă

În cei 8 ani de când se află în fruntea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), în calitate de inspector general, profesoara Gabriela Plăcintă a inițiat cea mai amplă campanie de modernizare a infrastructurii școlare din istoria învățământului vasluian.

Aceasta a reușit să demareze, cu ajutorul autorităților, investiții de zeci de milioane de euro în construirea sau modernizarea unor unități de învățământ.

Numai în ultimii 4 ani, fie prin PNDL, fie prin MEC, fie prin intermediul BEI, peste 200 de școli și grădinițe au primit fonduri pentru modernizarea clădirilor sau contruirea altora.

Dintre acestea, 69 sunt finalizate și redate copiilor, care beneficiază de condiții de învățare la standarde înalte.

”Prin PNDL au fost aprobate la finanțare 178 de școli între 2016-2020, fiind recepționate 47 de școli și grădinițe. Prin POR, alte 4 unități școlare au fost finalizate, iar prin MEC s-au construit 17 școli și grădinițe”, a precizat inspectorul general școlar, Gabriela Plăcintă.

Fostul general al ISJ Vaslui s-a preocupat și de perfecționarea cadrelor didactice, astfel că rezultatele sunt oglindite de elevi, prin mediile obținute la examenele naționale, majoritatea absolvenților de clasa a 12-a fiind admiși la universități de prestigiu din țară și străinătate.

Începând din 2015, elevii acestui județ au fost nelipsiți din loturile naționale și au obținut nu mai puțin de 9 premii sau mențiuni la olimpiadele internaționale, la diverse materii, și au obținut 118 medalii, între care 28 de medalii de aur, 122 de mențiuni și 60 de premii speciale, la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

”An de an, datorită activității elevilor și a cadrelor didactice, unități de învățământ vasluiene s-au clasat pe primele locuri în competiția privind acordarea titlului de „Școală Europeană”, competiție la care participă cele mai bune școli și licee din țară! În aceste condiții, nu este de mirare că în ultimii ani localități din județ au fost desemnate drept gazdă pentru fazele finale ale unor concursuri sau olimpiade școlare, inclusiv sportive, ori de faptul că cel de-al 10-lea Centru de Excelență destinat celor mai buni elevi a fost înființat în urmă cu doi ani, la Vaslui!”, a mai afirmat Gabriela Plăcintă.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *