Culinar

Rețete de post: Mâncare de gutui

Mâncarea de gutui este un preparat tradițional. Se face ușor, este aromată și tare bună!

Ingrediente 
2 gutui
1 lingura de faina
5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar )
80 ml ulei

Mod de preparare 
Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.
Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute.
Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu.

Intre timp pregatim caramelul din cele 5-6 linguri de zahar, pe care-l punem peste gutui, amestecand usor .
Amestecam faina cu putina apa si facem un rantas, pe care-l turnam peste gutui, amestecand cu grija pentru a nu se forma cocoloase si mai lasam 2-3 minute, dupa care oprim focul.

Eu am asezonat-o cu menta proaspata. Se poate manca atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button