ActualitateLocal

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate falsă.
În ziua de 22 decembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, Sergiu L., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârsta de 32 de ani.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea cărții de identitate prezentate la controlul de frontieră, similară celor eliberate de autoritățile române, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că și-a pierdut cartea de identitate și pentru că eliberarea alteia valabile ar fi durat aproximativ 15 zile, a procurat documentul fals de la un cetățean din R. Moldova, plătind suma de 75 euro.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button