ActualitateLocal

Cu inima alături de copii

ionel-turc

Vasluianul care şi-a investit agoniseala într-un centru social, unde 12 copii abandonaţi au găsit o familie pentru a-şi împlini visele, continuă să se implice în acţiuni umanitare, în care copilul se regăseşte în centrul atenţiei. Ionel Turc, preşedintele Fundaţiei “Spurgeon”, cel care păstoreşte Centrul Agape, a ţinut să împartă bucuriile oferite de alţi semeni şi cu alţi copii cu nevoi din oraş. El a pregătit câţiva saci cu haine şi jucării, o parte fiind donaţii, altele din veniturile sale, pentru a le oferi cu mare drag beneficiarilor a două centre din Vaslui, ce aparţin de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC).
“Ne bucură faptul că lumea nu ne percepe ca pe un simplu centru şi că vine să interacţioneze cu noi şi să derulăm împreună diferite parteneriate. De astfel de legături avem nevoie, astfel încât copiii beneficiari să se simtă parte integrantă a comunităţii. Din donaţiile primite, ne-am gândit să nu le ţinem uitate într-un colţ şi să le oferim utilitatea necesară. Astfel a apărut parteneriatul cu DGASPC şi am ţinut să împărţim bucuriile noastre şi cu alţi copii”, a spus Ionel Turc.
Centrul Agape a fost inaugurat în urmă cu mai puţin de un an, iar beneficiarii au parte de îngrijire, protecţie, educaţie, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, cu implicarea unei echipe formate din mentori, instructori de educaţie, supraveghetori, asistent social şi psiholog.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button