ActualitateLocal

Echipaje din cinci județe ale țării au concurat la faza națională a Concursului “Evaluarea interdisciplinară prin intermediul orientării turistico-ecologice”

Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, Vaslui a organizat etapa națională a Concursului “Evaluarea interdisciplinară prin intermediul orientării turistico-ecologice”, în Pădurea Buciumeni, județul Galați.

Inițiatorul acestui proiect / concurs, învățătorul Sandu Neculai, alături de coordonatorii Anca-Corina Anușcă-Popa, directorul școlii, prof. înv. primar Flueraș Mihaela și Alina Melinte, director Școala Buciumeni, au adus emoții, bucurii, satisfacții elevilor implicați.

Din manifestările directe ale elevilor participanți, aceștia au dat dovadă de multă responsabilitate, implicare, curiozitate, optimism, degajare în rezolvarea cerințelor, într-un cadru neșablonizat și într-un moment în care mulți se gândesc la vacanță sau concedii.

Au avut plăcerea de a se deplasa prin pădure 36 de echipaje din județele Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău și Bacău, însoțiți de peste 35 de cadre didactice.

Elevii și-au evaluat cunoștințele într-un mod total inedit (cei de la clasele pregătitoare sau cei care au participat pentru prima dată), într-un spațiu natural, curat, oxigenat.

Deplasarea prin pădure, lucrul în echipă, învățarea prin descoperire a sarcinilor de lucru, orientarea în spațiu sunt câteva din atuurile acestui concurs care este așteptat an de an de elevi, învățători și părinți.

”Cunoașterea unor obiective turistice, culturale din alte județe, protejarea mediului, interelaționarea / comunicarea dintre elevi le întăresc încrederea în sine și dorința de a petrece mai mult timp în natură, stabilind relații adevărate, amintiri frumoase. Mulțumim tuturor participanților, celor care au ales să petreacă un timp de calitate, alături de copii, tuturor cadrelor didactice și părinților însoțitori! Felicitări, dragi copii, pentru rezultatele frumoase!”, a declarat Mihaela Flueraș, unul dintre organizatori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button