ActualitateLocalVideo

VIDEO / Un bloc a fost cuprins de flăcări, azi noapte, în Bârlad. Sute de persoane au fost afectate!

Un incendiu devastator a cuprins, azi-noapte, un bloc de locuințe din municipiul Bârlad.

Acoperișul imobilului situat pe strada Mihai Viteazul din oraș a luat foc iar pompierii s-au luptat cu flăcările până spre dimineață.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” din județul Vaslui a trimis la fața locului 14 autospeciale de stingere cu apă, trei autoscări mecanice, două ambulanțe SMURD și peste 70 de pompieri.

Din cauza violenței incendiului, a fost nevoie de chemarea echipajelor de rezervă de acasă.

Din fericire, nu au fost răniți grav.

Potrivit autorităților, o singură persoană s-a intoxicat cu monoxid de carbon și a fost transportată la Spitalul Municipal Bârlad.

120 de locatari au fost evacuați de pompieri, iar alți 200 au ieșit singuri din locuințe.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și exista pericolul de propagare la câteva apartamente, dar și la un depozit pentru materiale de construcții. Pompierii militari au acționat pe mai multe sectoare, și anume, pentru limitarea și lichidarea incendiului, pentru protecția bunurilor aflate în pericol, dar și pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în locuințe. La fața locului au intervenit în sprijin echipaje ale SPSU “Rulmenți” Bârlad, dar și echipe aflate în coordonarea Primăriei municipiului Bârlad. Au fost evacuate 120 persoane, iar alte aproximativ 200 persoane s-au autoevacuat. O persoană intoxicată cu gaze toxice a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Pompierii militari au intervenit și pentru protejarea unui depozit de materiale pentru construcție, depozit aflat la circa nouă metri de incendiu.

Au ars aproximativ 1000 de metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn și peste șase tone de materiale combustibile depozitate în pod. Mai multe apartamente au fost afectate.

„Intervenția a fost îngreunată de faptul că în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărțitor, dar și de vânt”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button