ActualitateLocalVideo

Video / Femeie carbonizată în urma unui incendiu la o casă din Uricari; soţul ei a suferit arsuri de gradele I şi II

O femeie în vârstă de 77 de ani a murit carbonizată într-un incendiu izbucnit, joi, la locuinţa sa din localitatea Uricari, iar soţul ei a suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul picioarelor şi la un umăr.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cei doi soţi au reuşit să iasă din locuinţa aflată în flăcări, dar femeia s-ar fi întors să recupereze ceva din casă şi nu s-a mai putut evacua.

“Începând cu ora 03,30, Punctul de Lucru Ivăneşti a intervenit cu două autospeciale şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din localitatea Uricari, comuna Voineşti. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, iar în urma recunoaşterii s-a constatat că sunt două victime, una dintre acestea fiind găsită carbonizată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Incendiul se manifesta la întreaga locuinţă şi la două anexe gospodăreşti şi exista pericolul de propagare la cel puţin un imobil din vecinătate.

Au fost solicitate în sprijin echipaje suplimentare, de la Detaşamentul Bârlad fiind deplasate o autospecială multifuncţională şi o ambulanţă SMURD.

”Cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 83 de ani, avea arsuri de gradele I şi II la nivelul membrelor inferioare, precum şi la umărul stâng. Victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal ‘Elena Beldiman’ Bârlad”, a precizat Marius Stanciu.

Pompierii au limitat propagarea incendiului la casa învecinată şi au lichidat principalele focare, la ora 08,45, incendiul fiind stins.

Locuinţa cuprinsă de flăcări şi anexele gospodăreşti au fost degradate în proporţie de aproximativ 80%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coş de fum degradat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button