Sport

Uniți pentru handbal


Vasluiul se regăseşte pe harta Federaţiei Române de Handbal (FRH), care i-a oferit ocazia să organizeze cel mai mare festival de minihandbal din România, la care sunt participă peste 400 de copii din întreaga ţară.
Evenimentul are loc în zilele de 1-4 iunie, la Sala Sporturilor, perioadă în care micuţii se vor juca de-a handbalul, îşi vor face prieteni noi şi vor rămâne cu amintiri frumoase pentru toată viaţa.
”Mă bucur că FRH ne-a dat ocazia nouă, club privat, să organizăm Festivalul Național de minihandbal. E o adevărată sărbătoare. Sunt cele mai bune 16 echipe din țară, iar efortul este imens. Ne bucurăm de susținerea Primăriei Vaslui, cărora le mulțumim. Am ținut să aduc acest Festival la Vaslui, pentru a le arăta celor din țară că aici se întâmplă și lucruri frumoase. Deja, imaginea este cu totul alta. Toți profesorii prezenți s-au arătat plăcut surprinși de frumusețea orașului. Sunt ferm convins că vor pleca de la Vaslui cu cele mai frumoase amintiri”, a declarat Sebastian Hagiu, președintele Handbal Kids Joy, coordonatorul turneului.
La Vaslui se află și un oficial al FRH. Este vorba despre Alexandru Dia, care felicită Federația pentru alegerea făcută, organizarea fiind ireproșabilă.
”Ne felicităm pentru alegerea făcută, fiindcă din punct de vedere organizatoric totul este bine pus la punct. Avem susținerea profesorului Sebi Hagiu și a celor de la LPS Vaslui. Am optat pentru Vaslui și pentru faptul că aici există un centru puternic de handbal, cu echipă în prima ligă, cu rezultate foarte bune, dar și cu o pepinieră de juniori extraordinară”, a spus Alexandru Dia.
Încet, încet, minihanbalul a luat o amploare spectaculoasă în România, fiind îmbrăţişat de tot mai multe comunităţi. Prin aceste acţiuni şi prin modificarea regulamentelor de desfăşurare a competiţiei, conform vârstei fragede, reprezentanții FRH doresc să asigure schimbul de mâine al unui sport care, indiferent de momentul prin care a trecut, a ţinut stegul României sus.
La Vaslui, în echipa de organizare se găsesc Asociaţia Judeţeană de Handbal, Clubul “Handbal Kids Joy”, Liceul cu Program Sportiv, Primăria Vaslui și FRH.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button