ActualitateLocal

Un tânăr din Moldova a încercat să treacă pe la Albița cu un permis transnistrean, nerecunoscut de autoritățile române

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere nerecunoscut de statul român.

În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 06.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 28 de ani, la volanul unui autoturism.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din regiunea Transnistria, având imprimate datele și fotografia sa, document ce nu este recunoscut de statul român.

„Cu privire la cele constatate, acesta a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este recunoscut de statul român, iar în R. Moldova poate circula fără probleme cu acest permis”, a declarat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button