ActualitateLocal

Un tânăr din Dobroslovești prins băut la volan și fără a deține permis de conducere

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, județul Vaslui, au oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 26 de ani, din satul Dobroslovești, comuna Zăpodeni, județul Vaslui.

În urma legitimării conducătorului auto, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare a autovehiculului expirase la data de 29.07.2023.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui  unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button