ActualitateLocal

Un fost protopop al Hușilor a devenit Cetățean de Onoare

Părintele Marcel Miron, fost protopop al Protopopiatului Huși, în prezent ieșit la pensie, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Huși.

Într-o atmosferă festivă, în sala mare a Cinematografului Dacia, din Huși, Primăria și Consiliul local al Municipiului Huși, la inițiativa primarului „orașului dintre vii”, Ioan Ciupilan, a conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Huși unor personalități remarcabile ale urbei, precum profesor Lina Codreanu, profesorul universitar Petru Ioan, părintele Marcel Miron, și părintele Benone Butacu, fost paroh al Bisericii romano-catolice „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” Huși.

Inițiativa a avut în vedere aprecierea angajamentului și contribuției lor deosebite, la dezvoltarea și promovarea valorilor comunității locale.

Părintele Marcel Miron a fost, vreme de aproape trei decenii, protopop al Protopopiatului Huși și paroh al parohiei „Sfântul Toma” din Municipiul Huși. 

De asemenea, părintele Marcel Miron este membru al Uniunii Scriitorilor Români, filiala Iași, fiind autorul a mai multe volume de poezie, premiate la nivel național.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button