ActualitateLocal

Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah


CS “Sergentul” organizează a doua ediţie a Trofeului “Deliciosul de Vaslui” la şah, competiţie aflată în calendarul Federaţiei Române de Şah, participanţii putând acumula puncte CIV. Interesul este destul de mare, fiind anunţaţi peste 100 de concurenţi la cele două categorii: Open A şi B.
Numai la Open A sunt peste 70 de concurenţi din Vaslui, Iaşi, Bârlad, Suceava, București, Craiova, Brașov, Bacău, Focșani și Buzău. La această categorie participă șahiști și din Moldova, cum ar fi Victor Romcovici, Vasile Carpenco și Vladimir Prikladov.
La Open B participă aproape 30 de şahişti. Turneul este dedicat celor cu vârsta de până în 12 ani.
“Ne aflăm la cea de a doua ediţie, iar participarea este una record, ceea ce ne bucură. Turneul se bucură de aprecieri, fiind unul dintre cele mai importante din ţară. Se va juca în sistem elveţian, iar primii trei clasaţi vor primi cupe, medalii şi premii în bani. Valoarea premiilor este de 3.000 lei. Pe lângă acești bani, vor mai exista și premii surpriză. Înainte de festivitatea de premiere, am pregătit și un spectacol artistic, susținut de Ansamblul Izvorașul de la Palatul copiilor Vaslui”, a spus Constantin Grosu, organizatorul întrecerii.
Arbitrul Trofeului “Deliciosul de Vaslui” va fi Dinu Ioan Necula, care este arbitru internațional și ofițer FIDE. Competiţia va debuta vineri şi se va încheia duminică, la ora 15, când va avea loc şi festivitatea de premiere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button