ActualitateLocal

Familiile cu locuințele neelectrificate sprijinite prin proiectul Asociației Energia Inteligentă

Asociația Energia Inteligentă a lansat astăzi, la Vaslui, proiectul „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”.

Proiectul are ca obiectiv promovarea eficienței energetice și a comportamentului responsabil al oamenilor în ceea ce privește alegerea echipamentelor și mașinilor pe care le folosesc zi de zi.

Echipa de implementare a proiectului mizează pe implicarea activă a comunităților și a companiilor din județ, care au un rol semnificativ în procesul de tranziție către un viitor sustenabil.

„Apreciem efortul depus de reprezentanții Asociației Energia Inteligentă pentru a veni în sprijinul bătrânilor singuri și familiilor care nu au acces la electricitate și vom susține acest proiect pentru a avea rezultatele scontate”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiectul prezentat astăzi la Vaslui are ca obiectiv organizarea de sesiuni de training în 10 orase din România: Mediaș, Brașov, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Bistrița, Harghita, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Vaslui.

„Reprezentanții Asociației Energia Inteligentă și-au manifestat intenția de a veni în sprijinul persoanelor din cătunele izolate, bătrâni singuri și familii fără acces la electricitate. Am stabilit să le punem la dispoziție o situație exactă cu aceste case care nu au fost niciodată electrificate, astfel încât respectivele familii să beneficieze de sprijin” , a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Prin acest proiect vor fi organizate cursuri prin care vor fi diseminate să aducă cunoștințe avansate în domeniul energiei regenerabile, eficiență energetică și creșterea gradului de conștientizare pentru nevoie de energie curată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button