ActualitateLocal

Tot mai mulți vasluieni prinși la volan fără permise de conducere și în stare de ebrietate

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Marți, 6 septembrie 2022, ora 17:35, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 242 F, din comuna Fruntișeni, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 31 de ani, din localitatea Grăjdeni, comuna Fruntișeni.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

**

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 15:20, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din localitatea/comuna Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped prevăzut cu o plăcuță de înregistrare emisă de comuna Oltenești, condus de către un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, mopedul nu este înregistrat iar plăcuța montată pe mopedul depistat aparține unui alt moped deținut de bărbat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

***

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 15:55, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal, din municipiul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o femeie, în vârstă de 37 de ani, din comuna Lipovăț, județul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta are suspendat dreptul de a conduce vehicule, pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

*** *

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 16:45, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul județean DJ 245D, în comuna Bogdănești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o femeie, în vârstă de 27 de ani, din localitatea Unțești, comuna Bogdănești.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

*** **

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 17:00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul județean DJ 244 K, în localitatea Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Nicorești, județul Galați.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

*** ***

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 19:30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul județean DJ 244 H, în comuna Viișoara, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul folosit avea inspecția tehnică periodică expirată din luna octombrie 2020 și nu era asigurat RCA. Față de bărbat a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum total de 2.305 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button