Amendă record pentru un taximetrist prins cu multe nereguli

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui care acționau împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, pe str. Șoseaua Bacăului din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru verificare, un autoturism care efectua transport persoane, în regim taxi, înmatriculat în județul Vaslui, aparținând unui operator de transport din aceeași localitate.

 În urma controlului, s-a constat că autovehiculul are înmatricularea suspendată din data de 06.04.2021 (I.T.P. fiind expirată din data de 05.04.2021) și prezenta deficiențe la sistemul de iluminare.

Totodată, s-a constatat că autovehiculul nu deține asigurare de Răspundere Civilă Auto valabilă iar certificatul de agreere era expirat din anul 2020.

În cauză, au fost informați și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, care s-au deplasat la fața locului în vederea verificării respectării, de către angajator, a prevederilor Legii 53/2003 și luarea măsurilor legale.

Conducătorul auto (un bărbat de 45 de ani din mun. Vaslui) a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 și a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, cu amenda in cuantum de 4045 lei, iar oparatorul de transport a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 lei, fiind totodată reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare, în vederea suspendării înmatriculării pentru o perioada de 6 luni și suspendarea autorizației taxi pentru 1 lună.  

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Doi tineri din Băcești au fost reținuți, după mai multe percheziții domiciliare. Polițiștii au găsit o adevărată ”comoară”!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Bărbat din Deleni, prins cu permis de conducere fals

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui  au reținut un bărbat, în vârstă de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *