ActualitateLocal

Tânăr din Vinderei inconștient: s-a urcat beat la volan!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad au reținut un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui, bănuit de comiterea unor infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

La data de 22 octombrie 2023, ora 23.20, un echipaj al Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, din Bârlad, a depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 21 de ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 23 octombrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Bârlad l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button