ActualitateLocal

Sesiunea internațională de comunicări științifice de la Bârlad a ajuns la a 18-a ediție

Muzeul „Vasile Pârvan” organizează o nouă ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice. Timp de două zile, în intervalul 19 -20 mai, specialiști din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare.

Astfel, la Secția de arheologie-istorie organizatorii propun două teme: pentru secțiunea preistorie, tema „Noi contribuții în cercetarea preistoriei”, iar pentru perioada primului mileniu creștin, tema „Arheologia mileniului I d. Cr., la est și vest de Prut”.

Departamentul astronomie propune tema „Popularizarea Astronomiei în Planetarii şi Observatoare Astronomice”. Secţia memorialistică ne invită la dezbaterea cu tema „Incursiuni în memorialistica românească(III)”, iar cea de artă, aflată la cea de-a doua ediție, propune tema „Colecții și colecționari de artă din România”. În acest an a fost adăugată o nouă secțiune, respectiv cea conservare – restaurare.

Deschiderea sesiunii va avea loc, la sediul central al muzeului, vineri 19 mai, ora 10.30, sala „Vasile Palade”, prilej cu care vor fi lansate și trei reviste ale muzeului, respectiv Acta Musei Tutovensis – Istorie veche și arheologie nr. XIX, Acta Musei Tutovensis – Memorialistică, nr. VIII și revista Perseus, nr. XII.  

Ziua de 19 mai va continua cu un alt eveniment major, la ora 19.45 va fi vernisată expoziția de grafică organizată sub genericul GRAFIKON, în care vor expune profesori de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Seara se va încheia cu un concert de muzică clasică susținut de  cunoscutul pianist Horia Mihail, în cadrul turneului Pianul călător. Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.30 la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button