EducatieLocal

Şcoala Lipovăţ, în sărbătoare

DSC_1825
Şcoala “Ştefan Ciobotăraşu” din Lipovăţ a marcat cea de a 13-a ediţie a Zilelor Şcolii. Activităţile au debutat cu o “Zi a porţilor deschise”, unde părinţii au avut ocazia să participe la cursuri, profesorii pregătind alături de elevi altfel de lecţii, faţă de ceea ce fac zi de zi.
A urmat un program artistic, unde copiii i-au surprins pe invitaţi cu o paradă eco. Nu a lipsit muzica şi dansul, întreaga asistenţă bucurându-se de câteva momente artistice de calitate.
Alături de şcoală s-a aflat şi primarul Valerian Hriscu, un susţinător al educaţiei.
“Ne bucurăm de sprijinul primarului, care anul trecut a alocat fonduri pentru schimbarea geamurilor de la localul din satul reşedinţă. Avem promisiunea că şi în acest an vom primi alte fonduri de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor de reabilitare. În restul şcolilor există condiţii bune de învăţat, beneficiind de dotări moderne”, a spus Vasile Sprîncenatu, directorul coordonator al Şcolii “Ştefan Ciobotăraşu”.
Ziua s-a încheiat cu lansarea revistei şcolare “La ce visează mugurii” şi premierea unor elevi, care s-au remarcat la concursul de creaţie literară, la care au participat 48 de elevi şi 26 de cadre didactice de la 18 şcoli din judeţ: “O mare realizare a noastră o reprezintă revista şcolii, care a obţinut ISSN-ul de la Biblioteca Centrală. Dorim o promovare a ei în rândurile elevilor şi dascălilor din judeţ, prin partenerii noştri, Casa Corpului Didactic, Biblioteca Judeţeană şi Muzeul Judeţean. Anul trecut am reuşit să redeschidem biblioteca şcolii, angajând cu jumătate de normă o persoană, ce a reuşit să dinamizeze activitatea de aici”.
Zilele Şcolii din Lipovăţ vor continua cu prima ediţie a simpozionului judeţean “Pe drumuri de costişe…”, eveniment ce face parte din proiectul educaţional “Acasă la Ciobotăraşu”.
“Vor fi alături de noi oameni de istorie cunoscuţi la nivel de judeţ, dar şi în ţară. Este vorba despre muzeografii Laurenţiu Chiriac, Marian Antoniu, Mihai-Cristian Şelaru, inspectorul şcolar Nicolae Ionescu şi alţi dascăli din judeţ. Avem şi participare indirectă, 16 colegi trimiţând lucrări la simpozionul nostru”, a completat Vasile Sprîncenatu.
DSC_1856DSC_1861

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button