ActualitateLocal

Primăriile vasluiene amendate de Poliția Animalelor!

În perioada ianuarie – octombrie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au organizat și derulat 11 acțiuni pentru verificarea serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân și adăposturilor publice, din cadrul unităților administrativ teritoriale (U.A.T.) din județul Vaslui.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 64 de U.A.T.-uri, fiind aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 400.000 de lei.

În perioada analizată, toate Unitățile Administrativ Teritoriale au fost notificate cu privire la respectarea prevederilor art. 1 și art. 2 din OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Pe raza județului Vaslui sunt înființate, la nivelul unităților administrativ teritoriale un număr total de 37 servicii de gestionare a câinilor fără stăpân. Din acestea, 18 au fost înființate în anul 2023.

La nivelul unităților administrativ teritoriale din  județul Vaslui sunt înființate și funcționează 4 adăposturi pentru câini fără stăpân. În anul 2023, sunt în curs de autorizare încă 5 adăposturi pentru câini fără stăpân.

Un număr de 9 astfel de servicii de gestionare a câinilor fără stăpân, în cadrul  unităților administrativ teritoriale locale, sunt prevăzute cu personal sanitar veterinar angajat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button